Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vloerverwarming

Als eigenaar van een woning met vloerverwarming is het belangrijk om regelmatig het systeem te onderhouden. Een belangrijk onderdeel hiervan is het doorspoelen van de vloerverwarming. Dit proces zorgt ervoor dat de leidingen van het verwarmingssysteem vrij zijn van verstoppingen en dat het rendement op peil blijft.

Veel mensen vragen zich af waarom je vloerverwarming moet laten doorspoelen. Het doorspoelen van vloerverwarming is belangrijk omdat het de leidingen schoon maakt van eventuele verontreinigingen, zoals roest, stof en zand. Deze verontreinigingen kunnen zich ophopen in de leidingen en het verwarmingssysteem belemmeren, waardoor de warmte niet optimaal wordt verspreid. Je kunt dus mogelijk ook last krijgen van een verstopte vloerverwarming.

Naast de bovenstaande verontreinigingen, kan de vloerverwarming ook last krijgen van corrosie. Ook dit kan ervoor zorgen dat de vloerverwarming verstopt raakt. Daarnaast kan een verstopping zorgen voor een slecht rendement en een hogere energierekening. De CV ketel moet namelijk meer inspanning leveren om de juiste warmteafgifte te kunnen bereiken.

 

Meest voorkomende oorzaken vervuilde vloerverwarming

Er zijn verschillende oorzaken van een vervuilde vloerverwarming, waaronder:

  1. Aanvoer van verontreinigd water: Het cv water waarmee de vloerverwarming wordt gevoed, kan verontreinigd zijn met stof, zand, roest of andere deeltjes. Dit kan zich ophopen in het verwarmingssysteem en de leidingen verstoppen. Door dit vuile water, moet het cv-systeem meer werk verrichten met een hoger gasverbruik tot gevolg. Onder andere door een Vuilafscheider met magneet onder uw cv-ketel te plaatsen voorkomt u hiermee al een deel van deze problemen. Wij leveren deze standaard bij het vervangen van de cv-ketel.
  2. Interne corrosie: De binnenkant van de leidingen kan corroderen, waardoor er roest- en stofdeeltjes in het water terechtkomen. Dit vervuilt het verwarmingssysteem. Dit is een veel voorkomende oorzaak bij een verstopte vloerverwarming en het is dan ook noodzakelijk dat deze corrosie zo snel mogelijk wordt verwijderd.
  3. Leidingbeschadigingen: Als de leidingen beschadigd raken, kunnen er stof- en roestdeeltjes in het verwarmingssysteem terechtkomen. Dit kan resulteren in onnodige storingen. Daarnaast kan de vloerverwarming dan vaak lastig op de juiste temperatuur komen en duurt het vaak langer voordat de vloerverwarming daadwerkelijk op de juiste temperatuur komt. In de meeste gevallen is het spoelen van de vloerverwarming vaak niet genoeg om dit probleem op te lossen. In dit geval raden wij dan ook aan om contact met ons op te nemen om een reparatie in te plannen voor de vloerverwarmingsbuizen.
Google reviews

Nijs Installaties Klanten ervaringen

Maakt waar wat hij beloofd. Goede prijs en kwaliteit. Cv vervangen en waterzijdig ingeregeld. Moet nu goed luisteren of de kachel wel brand zo zuinig is hij nu.

Service is heel goed.

Wouter Van scherpenzeel

Betrouwbare installateur, werkt netjes en weet waar hij mee bezig is! Meedenkend, beschaafd en helder in uitleg, communicatie en offerte.

Wij raden Tim absoluut aan! Doet wat hij zegt en zonder verrassingen.

George Koeze

Service: Installatie van verwarmingssystemen

Afsluitklep van de vloerverwarming laten vervangen door Nijs Installaties: goede communicatie vooraf en snel geïnstalleerd. Ook vervolgvragen worden snel via whatsapp beantwoord.

Andreas Verhoeven

Tim heeft onze cv installatie waterzijdig ingeregeld en de ketel zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gegeven. Vooraf netjes een duidelijke prijs en deskundig advies gegeven. Alle handelingen vakbekwaam uitgevoerd. Een aanrader! Tot volgend jaar voor de servicebeurt 

Peter Berkhout

Tim is een installateur die mee wilt denken met de klant en niet alleen maar gericht is op het makkelijk verdienen van geld. Hij denkt in oplossingen en weet waarover hij praat. Het advies wat hij geeft weet hij vakkundig te onderbouwen, afgestemd op de wensen van de klant, zonder dat je het gevoel krijgt dat het door je strot wordt geduwd. Ik kan Nijs Installaties dan ook zeker aanbevelen!

Rachel Dolman

Services: Installatie van verwarmingssystemen, Onderhoud verwarmingssysteem, Thermostaatinstallatie

Wij hadden nog een VR ketel en het werd hoog tijd om vanwege veiligheid en verbruik naar een HR ketel over te stappen. Er moest ook een rookgasafvoer getrokken worden. Nijs installaties heeft netjes werk geleverd voor een reële prijs. Ik zou Tim aanraden.

Joris Post

Service: Installatie van verwarmingssystemen

Na onderhoud van de verwarmingsinstallatie het advies gekregen om de installatie in te regelen. Prima offerte hiervoor gekregen en vervolgens afspraak gemaakt. Gisteren is alles naar uitermate tevredenheid uitgevoerd. Tim heeft binnen de offerte zelfs nog 2 waterkranen vervangen. Een bedrijf naar mijn hart waar ik de komende jaren graag gebruik van wil blijven maken!

Peter Huijssoon

Service: Onderhoud verwarmingssysteem

Radiatoren laten vervangen en waterzijdig in laten regelen. Heel mooi resultaat en alles duidelijk wat de prijs betreft.

Wally Wickey

Tim Nijs heeft onze oude ketel vervangen voor een moderne installatie. Alle radiatoren zijn voorzien van een thermostaatkraan. Dat bevalt erg goed, fijn om de temperatuur per ruimte te kunnen regelen. Daarbij hebben we weer goede waterdruk, dus douchen is weer een genot. Het was fijn werken met Tim, duidelijke communicatie en komt al zijn afspraken na. We zijn super tevreden en kunnen Tim iedereen aanraden. Dank Tim en ook Rick!

N H

Services: Installatie van verwarmingssystemen, Thermostaatinstallatie

Wij hebben twee airco’s (en een buitenunit) laten plaatsen door Tim Nijs en zijn collega’s. Op een professionele manier zijn de mannen te werk gegaan en hebben vakwerk geleverd! Ze waren heel vriendelijk en gingen keurig netjes te werk. Wij bevelen Nijs Installaties dan ook van harte aan!

Milenko Teetenburg

Service: Airconditioner installeren

Mechanische ventilatie laten vervangen door Nijs Installaties. Tevens ook de ventilatiekanalen laten schoonmaken. Het werk werd snel, accuraat en vakkundig uitgevoerd door Tim. Aanrader!

Ave Tube