Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airco

Airconditionings worden in Nederland steeds populairder. Dat is ook niet gek aangezien het in de zomermaanden behoorlijk warm kan worden. Een airco is tijdens deze maanden de perfecte oplossing voor een heerlijk koele woon- of slaapkamer. Toch lijkt het een dure investering, omdat het slechts om een paar warme maanden gaat. Maar wist u dat u in de winter ook kunt profiteren van een airco. En zo zijn er nog meer voordelen die het hele jaar van toepassing zijn. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Een airco kan meer dan alleen koelen

De traditionele airco heeft alleen koelfunctie. Maar wist u ook dat een airco over meer functies beschikt? Tegenwoordig zijn er namelijk ook airco’s die zowel koelen als verwarmen. Daarnaast kan een airco ook gebruikt worden voor het ventileren, zuiveren en ontvochtigen. U kunt zelf bepalen voor welke functies u een airco wilt gebruiken.

Verwarmen

Airco’s die voorzien zijn van een warmtepomp kunnen zowel koelen als verwarmen. Erg handig, zeker in de koude wintermaanden. Bij het verwarmen wordt het proces omgedraaid: normaliter wordt de binnenlucht gekoeld en wordt de warme lucht afgevoerd naar buiten. Nu wordt de buitenlucht afgekoeld en komt die warmte binnen weer vrij.

Ventileren

Ventileren met de airconditioning houdt in dat frisse buitenlucht door de airco wordt aangevoerd. Een airco heeft luchtfilters die ervoor zorgen dat o.a. pollen uit de lucht worden gehaald. Ideaal voor mensen met hooikoorts! Zo heeft u altijd een aangenaam binnenklimaat en gezonde, schone lucht in huis.

Zuiveren

Moderne airco’s bevatten filters en hebben een luchtzuiveringsfunctie. De filters zorgen ervoor dat naast pollen ook stofdeeltjes en andere vervuiling als nare luchtjes en rook worden verwijderd. Houd er wel altijd rekening mee dat de airco onderhouden moet worden, anders krijg je vieze filters. Vieze filters kunnen ervoor zorgen dat de lucht na verloop van tijd niet meer gezuiverd wordt. Het kan dan zelfs zo zijn dat er vervuiling wordt gecirculeerd. 

Ontvochtigen

Veel mensen weten niet dat een airco ook kan ontvochtigen en beschikken over een ontvochtigingsfunctie. Een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor het creëren van een optimale binnenklimaat, hiermee voorkom je een klamme omgeving. Bij een te hoge luchtvochtigheid kunnen schimmels en vochtplekken ontstaan. De ontvochtigingsfunctie zorgt ervoor dat de vochtige lucht wordt aangezogen. Het vocht wordt opgevangen in het aircosysteem waarna het vocht aan de lucht wordt onttrokken. Zo wordt de luchtvochtigheid op peil gebracht en gehouden. 

Een prettiger binnenklimaat

Een airco zorgt een koele omgeving wat leidt tot een prettiger binnenklimaat. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich vaak het beste voelen bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden. De ideale luchtvochtigheid ligt tusssen de 40 tot 60%. In het zomerseizoen is het lastig om dit percentage te halen. Met een airco kunt u de luchtvochtigheid op peil houden. Airconditioning zorgt naast een prettige temperatuur en luchtvochtigheid dus voor een fijner wooncomfort. Dit heeft ook een positief effect op uw gezondheid. 

Gezonde lucht in huis

De lucht in de woning wordt snel vervuild. Dit komt o.a. de aanwezigheid van de bewoners, etensluchten, sigarettenrook, bacteriën en stofdeeltjes. Een airco zorgt voor schone lucht in huis. Zij hebben een speciale functie om vervuilde deeltjes in de lucht te filteren. Zelfs de pollen worden buiten de deur gehouden, een groot voordeel voor hooikoortspatiënten! Zo heeft u niet alleen een prettiger, maar ook een gezonder binnenklimaat.

Google reviews

Nijs Installaties Klanten ervaringen

Maakt waar wat hij beloofd. Goede prijs en kwaliteit. Cv vervangen en waterzijdig ingeregeld. Moet nu goed luisteren of de kachel wel brand zo zuinig is hij nu.

Service is heel goed.

Wouter Van scherpenzeel

Betrouwbare installateur, werkt netjes en weet waar hij mee bezig is! Meedenkend, beschaafd en helder in uitleg, communicatie en offerte.

Wij raden Tim absoluut aan! Doet wat hij zegt en zonder verrassingen.

George Koeze

Service: Installatie van verwarmingssystemen

Afsluitklep van de vloerverwarming laten vervangen door Nijs Installaties: goede communicatie vooraf en snel geïnstalleerd. Ook vervolgvragen worden snel via whatsapp beantwoord.

Andreas Verhoeven

Tim heeft onze cv installatie waterzijdig ingeregeld en de ketel zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gegeven. Vooraf netjes een duidelijke prijs en deskundig advies gegeven. Alle handelingen vakbekwaam uitgevoerd. Een aanrader! Tot volgend jaar voor de servicebeurt 

Peter Berkhout

Tim is een installateur die mee wilt denken met de klant en niet alleen maar gericht is op het makkelijk verdienen van geld. Hij denkt in oplossingen en weet waarover hij praat. Het advies wat hij geeft weet hij vakkundig te onderbouwen, afgestemd op de wensen van de klant, zonder dat je het gevoel krijgt dat het door je strot wordt geduwd. Ik kan Nijs Installaties dan ook zeker aanbevelen!

Rachel Dolman

Services: Installatie van verwarmingssystemen, Onderhoud verwarmingssysteem, Thermostaatinstallatie

Wij hadden nog een VR ketel en het werd hoog tijd om vanwege veiligheid en verbruik naar een HR ketel over te stappen. Er moest ook een rookgasafvoer getrokken worden. Nijs installaties heeft netjes werk geleverd voor een reële prijs. Ik zou Tim aanraden.

Joris Post

Service: Installatie van verwarmingssystemen

Na onderhoud van de verwarmingsinstallatie het advies gekregen om de installatie in te regelen. Prima offerte hiervoor gekregen en vervolgens afspraak gemaakt. Gisteren is alles naar uitermate tevredenheid uitgevoerd. Tim heeft binnen de offerte zelfs nog 2 waterkranen vervangen. Een bedrijf naar mijn hart waar ik de komende jaren graag gebruik van wil blijven maken!

Peter Huijssoon

Service: Onderhoud verwarmingssysteem

Radiatoren laten vervangen en waterzijdig in laten regelen. Heel mooi resultaat en alles duidelijk wat de prijs betreft.

Wally Wickey

Tim Nijs heeft onze oude ketel vervangen voor een moderne installatie. Alle radiatoren zijn voorzien van een thermostaatkraan. Dat bevalt erg goed, fijn om de temperatuur per ruimte te kunnen regelen. Daarbij hebben we weer goede waterdruk, dus douchen is weer een genot. Het was fijn werken met Tim, duidelijke communicatie en komt al zijn afspraken na. We zijn super tevreden en kunnen Tim iedereen aanraden. Dank Tim en ook Rick!

N H

Services: Installatie van verwarmingssystemen, Thermostaatinstallatie

Wij hebben twee airco’s (en een buitenunit) laten plaatsen door Tim Nijs en zijn collega’s. Op een professionele manier zijn de mannen te werk gegaan en hebben vakwerk geleverd! Ze waren heel vriendelijk en gingen keurig netjes te werk. Wij bevelen Nijs Installaties dan ook van harte aan!

Milenko Teetenburg

Service: Airconditioner installeren

Mechanische ventilatie laten vervangen door Nijs Installaties. Tevens ook de ventilatiekanalen laten schoonmaken. Het werk werd snel, accuraat en vakkundig uitgevoerd door Tim. Aanrader!

Ave Tube